Mooimaker Rik-Jan

‘Ik wil geen ‘sorry’ hoeven te zeggen tegen mijn kinderen’

Ik ben hier zes jaar geleden gekomen als afgestudeerde. Nu operationeel manager en inmiddels een stukje mede-eigenaar.

Het is hier echt tot de max gaan.
Je maakt heel mooie artikelen. Staat altijd onder druk. Je moet altijd op tijd leveren. De kwaliteit moet goed zijn. Je mag nergens verslappen.

En als je heel erg druk bezig geweest bent met een project en je haalt het met z’n allen en pakt een potje bier en feest. De volgende dag is het volgende probleem er weer. Echt hardcore.

Wat ons onderscheidt is 100% de mentaliteit. Als we ‘ja’ zeggen, dan doen we het ook. Als dat betekent dat ik ’s nachts zelf de flesjes moet bedrukken. Dan doe ik dat. En ik niet alleen maar dan staat er een héél team om mij heen.

We hadden de mogelijkheid om een nieuwbouw te gaan doen. Duurzaamheid wordt in onze branche héél erg belangrijk. Daarom hebben we daar ook bewust voor gekozen. Omdat ik denk dat dat uiteindelijk de manier is. En ik hoop de impact die wij hebben op deze wereld daarmee iets te verkleinen.

Maar ik moet heel eerlijk zijn. We zijn verantwoordelijk voor die ruim 100 mensen die hier werken. Het moet dus ook toekomstbestendig zijn. En als we hier een vierkante kubus hadden neergezet en hadden gedaan of er niets om ons heen gebeurt,
dan weet ik dat we in vijf jaar niet meer vooroplopen in de strijd.

Zes jaar geleden zijn we iets ingegaan. En gaandeweg merk je dat er steeds meer mensen op je pad komen. Dit is ook een kind, zeg maar.

RIK-JAN DE GROOT – Manager Operations