Han Leemhuis van Wadinko

Wadinko is een investeringsmaatschappij voor ondernemers in Overijssel. Wij gaan duurzame relaties aan met ondernemers die willen en kúnnen groeien. Drie jaar geleden begon onze samenwerking met TENAX. Als je in elkaar investeert moet er een klik zijn, want je moet met elkaar verder in goede en slechte tijden. Bij TENAX hadden we een goed gevoel. Niet alleen op basis van het businessmodel en de cijfers. Hoe Mike het bedrijf runt, hoe Rik-Jan erbij betrokken is, hoe met het personeel wordt omgegaan; het past bij ons. Ze hebben visie op de toekomst, ze hebben lef, maar kunnen ook luisteren naar gedegen advies. Een bedrijf met lef, maar ook verstand.

Typerend voor TENAX? Ze bieden hoge kwaliteit aan de klant, zijn ondernemend en eigengereid. Neem bijvoorbeeld het digitaal printen op een bolling. Dat was eerst helemaal niet mogelijk, maar Mike wilde het voor elkaar krijgen. Hij is iemand die net zo lang doorzoekt tot het wél kan.

Ook is TENAX de grootste werkgever in Ommen en ik verwacht dat dit zo zal blijven. In een jaar of vijf staan er twee keer zoveel medewerkers, schat ik zo in. En die gezonde economische bedrijvigheid wordt gecombineerd met oog voor verduurzaming. De industrie waarin TENAX opereert is natuurlijk niet heel duurzaam. Maar hoe Mike bezig is met het nieuwe pand, en in de productie… Bij metallisering bijvoorbeeld, worden ontzettend veel transportkilometers uit de keten gehaald. Dat is prachtig, en belangrijk voor ons.