Mooimaker Nick

‘Gewoon doorgaan en niet bang zijn’

Ik hoef hier niet meer om half acht te zijn.
Dat doe ik dan ook niet. Dus ik kom tussen tien en elf voor een kop koffie, een krantje en een babbeltje.

Ik ben begonnen met mijn vader. Mijn vader deed in stickers. Dat was ook zeefdruk maar vlakdruk. We deden o.a. reclameborden voor beurzen. Dan werkte je 3 dagen in de week 24 uur per dag. En de andere 2 dagen stond je te vegen.

Ik dacht we moeten toch iets vinden waar een bepaalde continuïteit in zit. Toen kwam ik erachter dat er ook ronde zeefdruk bestond. Dus heb ik een machientje gekocht. Die heeft een maand bij ons thuis in de salon gestaan. En in 1975 zijn we begonnen met rond zeefdrukken.

Ik denk wel dat we nu de grootste in Europa zijn. We doen niet alleen zeefdruk. Maar ook nog een klein stukje tampondruk, foliedruk en nu hebben we hier ook een machine staan voor het metalliseren.
Dat maakt ons nog completer.

Mike is er in 1995 bij gekomen. Hij heeft veel van mij opgestoken. Doorziet alles en ook al heeft hij geen technische opleiding. Hij is hartstikke technisch. Lost ook heel veel dingen op. Dat vind ik knap.

Op een gegeven moment heb ik gezegd: Je kunt geen twee kapiteins op een schip hebben. Dus dan moet je gelijk een stap terug doen. Heb ik ook gedaan. En dat is goed bevallen.

Ik ben echt een tevreden mens. Als je mij nou zou vragen als je het mocht over doen, zou je het anders doen? Nou, nee. Ondanks dat ik wel een paar keer ben omgevallen en weer ben opgestaan.
Dat hoort erbij.

NICK DELISSEN – Grondlegger TENAX